Van Zaal Transport

 goede partners kun je bouwen. Naast onze eigen vrachtwagenchauffeurs, werken wij daarom samen met een aantal (vaste) charters. In de rubriek ‘Onze charters’ laten we je elke week kennismaken met een van onze charters. Deze week Wim Burgt van Hoegee & Burgt Transport.   

Wim ademt sierteelttransport. Hij heeft miljoenen kilometers op de teller staan en werkt al 40 jaar als vrachtwagenchauffeur. “Ik kom uit Aalsmeer, dan heb je toch al gauw iets met de veiling en bloemen. Eigenlijk heb ik altijd bloemen en planten gereden, op een kort uitstapje naar de winkeldistributie na, maar dat was het niet voor mij. Ik heb de actie van de sierteelt nodig.”

Na heel wat jaren in loondienst, maakt Wim een jaar geleden de overstap naar eigenrijder. “Ik heb altijd al een eigen bedrijf gewild en toen ik vorig jaar de juiste compagnon tegenkwam is het er eindelijk van gekomen. Het rijden is hetzelfde, maar het fijne van charter zijn is dat je je eigen uren kunt indelen.” Het bedrijf telt vier wagens die allemaal in een ander segment actief zijn: winkeldistributie, kattengrind, tuinhout en – natuurlijk – Wim in de sierteelt bij Van Zaal Transport.

Daar is Wim onderdeel van de nachtploeg. “De nachtrijders zijn een vaste groep die vaak tegelijkertijd starten. Het is een leuke club, voor het werk komen we vaak even samen en drinken we een bakkie. Dat maakt het leuk. Ook is het lekker rustig op de weg in de nacht. Daarnaast rijd ik graag sierteelt en in het verleden had ik al vier jaar voor Van Zaal gewerkt. Dat beviel en dus kwam ik terug, dit keer als eigenrijder.”

Wim rijdt in een Volvo 460, zijn favoriete merk. En op de zijkant van die truck staat iets bijzonders: ‘Opa’s laatste truckje’. “Ik ben 61 jaar en dit is waarschijnlijk mijn laatste wagen. Mijn collega’s hebben daarom dit als verrassing erop gezet”, vertelt Wim met een lach.


Contact over deze rubriek? 

| Mail: nieuws@vzt.nl | Telefoon: 0297-513080 |