Van Zaal Transport

Op goede partners kun je bouwen. Naast onze eigen vrachtwagenchauffeurs, werken wij daarom samen met een aantal (vaste) charters. In de rubriek ‘Onze charters’ laten we je elke week kennismaken met een van onze charters. Deze week eigenrijder Rob van Koert.  

Binnen Van Zaal Transport is Rob geen onbekende. Dertien jaar geleden kwam hij binnen als vrachtwagenchauffeur en hij is nooit meer weggegaan. “Ik ben vergroeid met Van Zaal Transport. Ik ben gewoon positief over het bedrijf; het is altijd bezig met groeien en er wordt gereden met recent materiaal, geen troep.” Hoewel Rob het naar zijn zin had in loondienst, was er iets wat hij altijd al wilde: een eigen wagen. “Zo’n 2,5 jaar geleden zei mijn vrouw: als je het wil, moet je het nu doen. Ik ben alles gaan uitzoeken en regelen en binnen een half jaar was het een feit.”

Rob wil alleen voor zichzelf beginnen als hij bloemen kan blijven rijden. Daarom gaat hij in gesprek met Van Zaal Transport en kan daarna aan de slag als charter. In de nacht, net zoals Rob in dienst altijd al deed. De combinatie van sierteelt en de nacht ligt hem helemaal. “Het sfeertje, de geuren bij kwekers, weinig files, de hectiek en het tijd gerelateerde. Als je alles binnen de tijd hebt gered en nog tijd hebt voor een bakkie koffie, dat is waanzinnig. En het werk in de nacht combineert ook nog eens goed met het werk van mijn vrouw.” Inmiddels rijdt Rob naast sierteelt ook groente bij een ander bedrijf. “Een leuke afwisseling”.

Het eigenrijder zijn bevalt hem goed. “Lekker je eigen bedrijf, met je eigen spullen.” Rob rijdt in een Mercedes-Benz Actros. “Ik kon voor die wagen een goede leaseoplossing krijgen en ik kan wel zeggen dat ik inmiddels steeds meer een Mercedesfan ben.  Het is een prettige auto met een impostante uitstraling, goed zicht en heel zuinig met brandstof. Alleen een standairco, magnetron en koffiezetapparaat missen nog. Bij mijn volgende wagen komen die er zeker in”, besluit Rob lachend.  

Contact over deze rubriek? 

| Mail: nieuws@vzt.nl | Telefoon: 0297-513080 |