Van Zaal Transport

Op goede partners kun je bouwen. Naast onze eigen vrachtwagenchauffeurs, werken wij daarom samen met een aantal (vaste) charters. In de rubriek ‘Onze charters’ laten we je elke week kennismaken met een van onze charters. Deze week Richard Kapitein van Gebroeders Kapitein.   

Richard heeft al heel wat kilometers als eigenrijder op zijn naam staan. Na tien jaar in loondienst, richtte hij vijftien jaar geleden samen met zijn broer transportbedrijf Gebroeders Kapitein op. Bij het bedrijf waar hij destijds werkte reden charters en hij dacht: dat wil ik ook. “De vrijheid van het charter zijn sprak me aan: zelf je wagen kiezen en daar iets aan kunnen aanpassen zonder het te hoeven vragen.”

Inmiddels staat Richard alleen aan het roer van Gebroeders Kapitein. “Mijn broer heeft nu zijn eigen transportbedrijf. De naam was al bij iedereen bekend en ik heb thuis ook twee gebroeders Kapitein, mijn zoons, heb ik besloot de naam te houden.” Door de jaren heen breidt Richard zijn wagenpark uit tot vijf wagens, maar inmiddels heeft hij het weer teruggebracht tot twee. “Rijden is mijn passie, dat wil ik fulltime doen. Dat was niet goed uit combineren met het aansturen van personeel.”

Acht jaar geleden komt Richard in contact met Van Zaal Transport, waar hij sindsdien in de nacht als charter rijdt. “Ik had in het verleden weleens wat sierteelt gereden, maar niet zoals bij Van Zaal. Toen ik de eerste keer de box op de veiling binnenstapte dacht ik: Wát is dit? Ik zag honderden karren! Maar inmiddels is het echt mijn ding geworden. Sierteelt in de nacht is actie actie actie! Lekker bij tuinders in de blubber, op plaatsen waar je anders niet snel komt, dat is zo leuk.”

Blubber of niet, Richard rijdt in een echte eyecatcher. Hij is een echte truckliefhebber en die liefde heeft hij gestopt in zijn wagen. “Deze DAF XF is helemaal naar mijn zin gemaakt. Het interieur heb ik zelf bedacht. Hij is mooi aan de buitenkant, maar er wordt ook gewoon heel hard mee gewerkt”, zegt Richard.


Contact over deze rubriek? 

| Mail: nieuws@vzt.nl | Telefoon: 0297-513080 |