Van Zaal Transport

Op goede partners kun je bouwen. Naast onze eigen vrachtwagenchauffeurs, werken wij daarom samen met een aantal (vaste) charters. In de rubriek ‘Onze charters’ laten we je elke week kennismaken met een van onze charters. Deze week eigenrijder Rene Schouw.

Hij zit nog niet heel lang niet het vak, maar heeft vanuit huis de nodige kennis meegekregen. Rene is pas 24 jaar, heeft sinds dit jaar zijn eigen trekker en rijdt sinds april voor Van Zaal Transport. “Mijn ouders hebben een eigen tuinderij met een vrachtwagen. Daarmee brachten mijn broer en ik de handel naar de veiling. Zo raakte ik bekend met sierteelt en transport.”

Rene doet daarnaast ervaring op als vrachtwagenchauffeur in het groente en fruit en de evenementenbranche. Na twee jaar besluit hij voor zichzelf te beginnen. Hij haalt zijn papieren en koopt een demomodel DAF XF met 480 PK. “Eigenrijder zijn is fijn. Je kunt lekker je spulletjes in de wagen laten liggen en ik heb het gevoel dat ik meer vrijheid heb. Maar je hebt ook meer zorgen, denk aan verzekeringen en administratie.”

Hij komt via via bij Van Zaal Transport terecht, waar hij vanaf standplaats Naaldwijk in de avond en nacht rijdt. “Geen nacht bij Van Zaal is hetzelfde. Ik doe meestal een ophaalrondje in het Westland of Boskoop. Daarna pendel ik tussen Aalsmeer en Naaldwijk, ga in naar België of rijd ik door Brabant of regio Venlo. De ene keer heb ik 16 stops, dan weer een stuk of 7. Die afwisseling maakt het leuk, geen nacht is saai.” Aan het werken in de nacht moest Rene wel even wennen. “Je moet in het ritme komen en dat is even doorzetten. Máár als je het eenmaal te pakken hebt is het echt goed te doen. Alles wordt goed geregeld vanuit de transportplanning, het is rustig op de weg én je hoeft bijna nooit te wachten bij laad – en losadressen”, vertelt Rene.


Contact over deze rubriek? 

| Mail: nieuws@vzt.nl | Telefoon: 0297-513080 |