Nieuws

 

 • maandag 21 januari 2019

Van Zaal vervoert voor Tulpenplukdag Antwerpen

Trucks vol tulpen mochten wij zaterdag 19 januari naar Antwerpen vervoeren. Daar vond voor de tweede keer de Tulpenplukdag plaats.


De kleurrijke tulpen van klant Tuliflor uit Wervik werden uitgestald op het Astridplein, nabij Centraal Station. Uit dit tulpenveld, bestaande uit 100.000 bloemen, mocht iedereen een bosje plukken. 

Het thema van deze editie was 'Flower Power' en had als onderliggende boodschap dat bloemen mensen en culturen verbinden.


Van Zaal Transport tijdens de Tulpenplukdag 2019 in Antwerpen.

 • donderdag 10 januari 2019

VZT op TreeVention

Ook dit jaar vindt u ons weer als deelnemer op TreeVention, welke dit jaar plaats vindt op zondag 21 en maandag 22 januari.


Robert Burhenne, logistiek voorman locatie Venlo, is namens Van Zaal Transport aanwezig met een eigen stand. Hij staat iedereen die geïnteresseerd is in onze diensten graag te woord. 

TreeVention is een beurs waar kwekers uit de Euregio, het grootste aaneengesloten tuinbouwproductiegebied van Noordwest-Europa, zich presenteren. Naast kwekers zijn er dienstverlenende bedrijven uit die regio aanwezig, zoals wij. Behalve inkopen, kunt u tijdens dit evenement netwerken en nieuwe contacten opdoen.

De beurs wordt gehouden op het Flora Trade Parc Venlo aan de Hollandlaan 23 in Venlo. Op zondag zijn de deuren geopend van 09:00 tot 15:00 uur en op maandag van 08:00 tot 19:00 uur.

Robert op TreeVention
Robert Burhenne tijdens een eerdere editie vanTreeVention

 • zaterdag 29 december 2018

Dieseltoeslag januari 2019

De dieseltoeslag voor de maand januari is 4,5 %. Dit op basis van de pompprijs van 27 december 2018. Deze bedroeg € 1,1352.
Om de dieseltoeslagen te bepalen, houden wij de dieselprijzen van Transport en Logistiek Nederland (TLN) aan. Als u meer wil weten over hoe de dieseltoeslag tot stand komt, kunt u kijken op onze pagina 'Dieseltoeslag'.

Vanaf dit jaar is 5 % van de dieseltoeslag overgeheveld in de transportprijs en verlagen we de dieseltoeslag. De nieuwe basisprijs is € 0,90 per liter exclusief BTW. Onze klanten zijn hierover geïnformeerd middels een brief.
 • donderdag 27 december 2018

Voorspoedig 2019!

Een groen 2019 toegewenst!

Wij bedanken onze klanten, leveranciers en partners voor de fijne samenwerking het afgelopen jaar. Op naar een voorspoedig 2019!

Wilt u weten wat onze openingstijdens met Oud & Nieuw zijn? Bekijk dan onze nieuwspagina.


Wij wensen u een groen 2019!

 • dinsdag 18 december 2018

Invoering TAG 5 label

Om het poolsysteem zuiver te houden, vernieuwt Container Centralen regelmatig het label van CC-containers. Vanaf 7 januari 2019 is er een nieuw label: TAG5. Dit betekent dat ook wij hier vanaf die datum mee werken. 
Wij vervoeren vanaf 7 januari alleen nog Deense karren met een metalen CC label plus een TAG5 label of DC-Kaal karren (zonder enig label of alleen een metalen CC label). Dit zijn twee aparte poules. Deense karren met TAG5 label worden dan alleen nog tegen Deense karren met een TAG5 label geruild. Meer informatie hierover vindt u onder het submenu op onze pagina Logistieke Middelen.
 • donderdag 29 november 2018

Dienstverlening feestdagen

Tijdens Kerstmis en Oud & Nieuw werken wij volgens een aangepaste dienstverlening. Dit hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet.

 • Maandagavond 24 december (Kerstavond): geen dienstverlening
 • Dinsdag 25 december (Eerste Kerstdag): gesloten, geen dienstverlening
 • Woensdag 26 december (Tweede Kerstdag): dienstverlening vanaf de avond
 • Zaterdag 29 december: open, gewone dienstverlening
 • Zondag 30 december: gesloten, geen dienstverlening
 • Maandag 31 december (oudejaarsdag): gesloten, geen dienstverlening
 • Dinsdag 1 januari (nieuwjaarsdag): dienstverlening vanaf de middag

Houd er rekening mee dat Royal FloraHolland niet veilt op de volgende dagen: 25, 26 en 31 december 2018 en 1 januari 2019.

Mocht u door deze afwijkende dienstverlening problemen voorzien, neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen naar eventuele mogelijkheden.    

 • dinsdag 27 november 2018

Partners in de spotlights: Schouten Olie

RUBRIEK – In de rubriek ‘Onze partners’ zetten wij verschillende partners in de spotlights. Dit aan de hand van vijf vragen. Deze laatste editie: Schouten Olie BV. Aan het woord: Wim Burghoorn, accountmanager.


Waar kunnen mensen Schouten Olie van kennen? 

“Van de tankwagens die in de regio rijden. Daarnaast zijn we in de wereld van de smeermiddelen en brandstoffen inmiddels een bekende; in 1935 heeft de heer L.D. Schouten het bedrijf opgericht en nu wordt het gerund door de derde generatie. Ook kunnen mensen ons kennen van onze link met BP, Castrol en AVIA.”

Waar zijn jullie het meest trots op als bedrijf? 
“Dat we een flexibel, zelfstandig familiebedrijf zijn dat een totaalpakket kan bieden. Wij leveren zowel brandstoffen, als smeermiddelen en tankpassen. We zijn een regionaal bedrijf dat internationaal kan opereren, onder andere door de BP Routex tankpas en de EETS tolbox.”

Hoe ziet jullie samenwerking met Van Zaal Transport eruit?
“Van Zaal heeft een eigen tankinstallatie. Daar hebben wij een inhoudsmeter in geplaatst. Zo kunnen wij precies zien wanneer de diesel opraakt en het altijd op tijd bijvullen. Dit is voor ons een manier om de klant te ontzorgen. Daarnaast leveren we AdBlue en smeermiddelen.”

Hoe zou je Van Zaal Transport omschrijven? 
“Als een mooi en jong bedrijf.”

Wat is het leukste project die jullie samen hebben gedaan? 
“We doen geen projecten, maar gaan voor een langdurige relatie. We leveren de brandstoffen en smeermiddelen. Ooit is de samenwerking gestart toen Merijn zijn bedrijf begon en een tankpas nodig had. Door de jaren heen is Van Zaal gegroeid en is onze dienstverlening richting hen uitgebreid.”

U kunt dit interview ook lezen op onze Facebookpagina.


Terrein Schouten Olie in Alphen aan den Rijn


Oliereservoirs


Tankwagens


Chauffeur van Schouten Olie bij zijn wagen


Ops;ag smeermiddelen


Een van de eerste wagens van Schouten Olie


De kantine van Schouten Olie met een ´geschiedenismuur´


Schouten Olie bij Van Zaal Transport


Schouten Olie bij Van Zaal Transport

 • dinsdag 13 november 2018

Partners in de spotlights: Profile Hoogendoorn

RUBRIEK – In de rubriek ‘Onze partners’ zetten wij verschillende partners in de spotlights. Dit aan de hand van vijf vragen. Deze keer: Profile Hoogendoorn (Mijdrecht). Aan het woord: Daan Hoogendoorn, eigenaar.  

Waar kunnen mensen Profile Hogendoorn van kennen?
“Van onze bandenservice voor trucks en auto’s en ons onderhoud en APK voor personenwagens. Voor alles met vier wielen kun je bij ons terecht! Mijn opa is in 1938 begonnen, dus de oudere Ronde Veners kennen ons al heel wat jaren.”

Waar zijn jullie het meest trots op als bedrijf?
“Ons team. Daar ben ik trots op! Er is een grote groep medewerkers die al lang bij ons werkt. Zij zijn loyaal aan ons en aan onze klanten. Zij zijn een vertrouwd gezicht voor de klanten.” 

Hoe ziet jullie samenwerking met Van Zaal Transport eruit?
“Wij zorgen ervoor dat de wagens zonder kleerscheuren de weg over kunnen. We houden de banden in de gaten en zorgen voor onderhoud en vervanging. Hiervoor overlegt onze vertegenwoordiger Peter of bedrijfsleider Gerrit met jullie wagenparkbeheerder Marc.” 

Hoe zou je Van Zaal Transport omschrijven?
“Als een modern bedrijf dat naar mijn mening vol gas voor de klant gaat. Ze proberen ervoor te zorgen dat de klant geen omkijken naar het transport heeft.” 

Wat is het leukste project dat jullie samen hebben gedaan?
“Ik kan me nog herinneren dat Marc een keer op vakantie was en Merijn mij opbelde: ‘Er is iets met de banden, maar ik heb er geen verstand van en weet niet wat.’ Wij hebben het toen opgelost. Merijn belde daarna tevreden op, wat een leuk compliment voor de mannen hier was.”

U kunt dit interview ook lezen op onze Facebookpagina.


Gerrit (bedrijfsleider, links) en Daan (eigenaar, rechts)


Receptie Profile Hoogendoorn Mijdrecht


Werkplaats trucks


Bandenopslag


Werkplaats personenwagens


Werkplaats personenwagens

 • dinsdag 30 oktober 2018

Partners in de spotlights: EQ Group

RUBRIEK – In de rubriek ‘Onze partners’ zetten wij verschillende partners in de spotlights. Dit aan de hand van vijf vragen. Deze keer: EQ Group. Aan het woord: Erik van Bueren, directeur.

Waarvan kunnen mensen EQ Group kennen?
“Als IT-bedrijf dat transportbedrijven ondersteunt op het gebied van transport en IT. We hebben daarbij twee belangrijke pijlers: Dynamics NAV en Transport BI. Dynamics NAV is software van Microsoft dat het proces ondersteunt van order tot factuur. Transport BI hebben we zelf ontwikkeld. Het geeft bedrijven inzicht in hun bedrijf aan de hand van dashboards.”


Waar zijn jullie het meest trots op als bedrijf?

“Op onze manier van werken. Tegen geringe tijd en kosten kunnen we een oplossing op maat leveren.”

Hoe ziet jullie samenwerking met Van Zaal Transport eruit?
“Heel breed. Van Zaal heeft automatisering heel hoog in het vaandel staan en wij ondersteunen door ideeën te bedenken en toepassingen te realiseren. We zijn nu bijvoorbeeld bezig met het volledig digitaliseren van het laad – en losproces; door het gebruik van mobiele scanners weten we straks precies wat er met handel gebeurt en is gebeurd.” 

Hoe zou je Van Zaal Transport omschrijven?
“Als een heel innovatief en onderscheidende transportorganisatie die overal in het proces naar verbeteringen zoekt. Daardoor kunnen ze met een relatief klein team een operatie van hoge kwaliteit uitvoeren. Dat maakt Van Zaal heel bijzonder.”     

Wat is het leukste project dat jullie samen hebben gedaan?
“De implementatie van Dynamics NAV, samen met andere partijen. We hebben daarbij het proces van order tot factuur automatisch gemaakt. Als dat allemaal lukt en iedereen werkt met het systeem dat je samen hebt bedacht, geeft dat zo’n kick.”

U kunt dit interview ook bekijken op onze Facebookpagina.


Erik en Geert van EQ Group (vooraan) en onze IT'ers Richard en Peter (achteraan)


Geert en Erik in overleg bij Van Zaal Transport


Het kantoor van EQ Group in Zeist


Het kantoor van EQ Group in Zeist


Voorbeeld van een Transport BI dashboard

 • maandag 29 oktober 2018

Dieseltoeslag november 2018

DE KWAKEL - De dieseltoeslag voor de maand november is 12 %. Dit op basis van de pompprijs van 29 oktober 2018. Deze bedroeg € 1,2509.
Om de dieseltoeslagen te bepalen, houden wij de dieselprijzen van Transport en Logistiek Nederland (TLN) aan. Als u meer wil weten over hoe de dieseltoeslag tot stand komt, kunt u kijken op onze pagina 'Dieseltoeslag'.

Vacatures

Werken bij Van Zaal Transport? Wij hebben op dit moment de volgende vacatures.


Voor ons rijden als charter kan ook.
Bij ons stage lopen? Klik hier voor meer info.

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij versturen vierwekelijks een nieuwsbrief gericht aan zakenrelaties en andere geïnteresseerden. Ook onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier om u te abonneren.

Dieseltoeslag

Op onze transporttarieven is de brandstofprijs zeer van invloed, daarom hanteren wij een dieseltoeslag.  Wilt u weten wat de dieseltoeslag van deze maand is of meer informatie over de dieseltoeslag? Kijk dan op onze pagina 'Dieseltoeslag'. 

-->