Van Zaal Transport

Op goede partners kun je bouwen. Naast onze eigen vrachtwagenchauffeurs, werken wij daarom samen met een aantal vaste charters. In de rubriek ‘Onze charters’ laten we je elke week kennismaken met een van onze charters. Deze week Martijn Geers van Geers Transport.  

Hoewel hij met een trailer van Van Zaal Transport rijdt, is het vooral zijn trekker die onderweg de aandacht trekt. Een Scania 144 530 PK uit 1998, die regelmatig door truckspotters wordt gefotografeerd. Van de buitenkant ziet het er misschien uit als een showtruck, maar er wordt gewoon mee gewerkt. Keihard zelfs, bij Van Zaal Transport. 


Het was altijd al zijn jongensdroom: een eigen wagen. Na twintig jaar als vrachtwagenchauffeur in loondienst, waaronder drie jaar bij Van Zaal, was Martijn in 2019 klaar om zijn droom te realiseren. Hij neemt plaats in de schoolbanken en haalt in korte tijd zijn papieren. Zijn bedrijf runt hij samen met zijn broer en schoonzus, die de administratie op zich nemen. Het bedrijf telt twee wagens: de truck waar hij in rijdt en een andere wagen die tuinhout en beton rijdt. Omdat Martijn al bekend was met het werk, de klanten en collega’s, was de stap naar Van Zaal Transport snel gemaakt. Sierteelt heeft hij altijd al gereden. “Ik ben er ingerold en heb nooit wat anders gedaan. Het is mooie handel en lekker doorgaan.”

Zijn liefde voor vrachtwagens is groot, hij is een echte liefhebber. “Mijn wagen is een uit de hand gelopen hobby. Ik vind het leuk om met oude wagens bezig te zijn. Samen met mijn broer heb ik de truck zo gebouwd dat wij hem als broers Geers mooi vinden.” Ze hebben bijna alles zelf eraan gedaan, zoals delen van de opbouw, het interieur en het spuitwerk. Met de truck rijdt Martijn in de middag en nacht bij Van Zaal Transport. “Ik vind het werk echt leuk en de tijden zijn perfect voor mij. Iedereen die mij kent weet het: ik heb een hekel aan vroeg opstaan. Voor 12:00 uur kom ik mijn bed niet uit, dus dit is top”, zegt Martijn lachend.


Contact over deze rubriek? 

| Mail: nieuws@vzt.nl | Telefoon: 0297-513080 |