Van Zaal Transport

TAG5
Quotum platen
Bestellingen
Instructies

Om uw producten te vervoeren maakt u gebruik van logistieke benodigdheden zoals karren en pallets. Uiteraard kunt u zelf de bewegingen van deze logistieke benodigdheden volgen. Bij Van Zaal Transport kunnen wij dit echter ook voor u doen; namens uw klanten of uzelf. U hoeft zich dus geen zorgen meer te maken. Ook kunt u bij ons veilingkarren en Deense karren huren.

Wij registreren de bewegingen van CC TAG 5-karren (voor januari 2019 als RFID-karren bekend), Deense karren (inclusief schappen), Royal FloraHolland-veilingkarren en Europallets. Dat doen we tijdens transport, op onze locaties en bij het opmaken of aanpassen van de samenstelling van uw trolleys. Hiervoor maken wij gebruik van zogenaamde 'real time registratie'. Hierdoor weten we altijd wat uw huidige ‘trolleysaldo’ is. Uiteraard kunt u ook zelf uw saldo inzien, bijvoorbeeld door in te loggen op ons webportaal of door middel van dagelijkse of wekelijkse saldo update e-mails. Ook kunt u via het webportaal uw leeggoed aan ons doorgeven en uw bestellingen voor veilingcontainers doorgeven. Als u wilt, kunt u dit echter per e-mail of telefoon doen.

Onze dienstverlening bestaat uit verschillende elementen, namelijk:

 • Transport zonder registratie;
 • Transport met registratie op uw locatie en die van uw klanten;
 • Palletopmaak- en registratiewerkzaamheden op onze locaties;
 • Overdrachtsdiensten op alle veilingen;
 • Laat uw lege bestellingen dagelijks bezorgen op de locatie van uw keuze;
 • Verhuur van Deense karren, trays en veilingkarren Royal FloraHolland.
 • U kunt ook meerdere elementen tegelijkertijd gebruiken.

 

Trolley huren
Naast het vastleggen van wagenbewegingen voor u, kunnen wij ook Deense karren en Royal FloraHolland karren te huur leveren. Wij vervoeren voornamelijk producten op Deense karren. U kunt bij ons dagelijks of jaarlijks Deense karren huren. De tarieven voor verhuur op dagbasis variëren afhankelijk van het seizoen. U kunt bij ons veilingkarren huren per dag, kwartaal of jaar. Per klant maken we afspraken over trolleyhuur. Huurt u veilingkarren op jaarbasis, dan kunt u tijdens piekmomenten natuurlijk ook dagelijks extra karren huren. We kunnen op alle veilingen saldi overboeken. U kunt uw veilingnummer aan het onze koppelen, zodat u bij FloraHolland helemaal geen kosten maakt.

Op 7 januari 2019 moeten alle CC containers zijn voorzien van het nieuwe label: CC TAG5. De rode RFID labels zijn dan niet meer geldig. Dit heeft direct gevolgen voor uw en onze dagelijkse operatie. Om de introductie soepel te laten lopen hebben wij een 'werkwijze CC TAG5 opgesteld'.

Wanneer u contracten heeft met Container Centralen voor CC containers, krijgt u nieuwe labels toegestuurd door Container Centralen Nederland. Wanneer u denkt meer Deense karren te hebben dan contracten, is het raadzaam om voor 7 januari 2019 extra aan te vragen bij Container Centralen. Voor alle informatie en kosten verwijzen wij naar de website van Container Centralen.

Vanaf 7 januari 2019 vervoeren en verwerken wij alleen nog Deense karren met een metalen CC label plus een TAG5 label. Deense karren met TAG5 label zullen alleen tegen lege Deense karren met TAG5 label worden geruild op losadressen. Het is dan ook noodzakelijk dat uw klanten/afnemers deze regels in acht nemen en hiervan op de hoogte zijn voordat Van Zaal transport voor u gaat leveren. Informeer uw relaties tijdig.

Wanneer u ervoor kiest niet de TAG5 labels te gebruiken, vervoeren en registreren wij alleen nog DC karren, dus karren zonder enig label of alleen een metalen CC label. Deze karren kunt u niet gebruiken voor veilingtransacties noch administratief overboeken.

Wij raden onze relaties waar wij positieve of negatieve aantallen RFID karren hebben staan aan om deze saldo’s naar nul te brengen vóór 7 januari 2019. Bij voorkeur vóór 21 december 2018. Dan kunnen deze saldo’s nog via veilingen administratief worden geboekt of fysiek worden vervoerd.

Vanaf 7 januari 2019 laden en/of lossen wij fysiek alleen nog de openstaande lege RFID karren saldo’s op bestelling als zending. Het gaat om karren met metalen CC label, met of zonder RFID label, want karren zonder TAG5 label zijn daarna niet meer geldig. In overleg kunnen RFID karren saldo’s ook worden aangezuiverd naar TAG5 karren, door Van Zaal Transport uw losse TAG5 labels toe te sturen.

Het saldo-overzicht welke wij mailen op dinsdag 8 januari 2019 is bepalend voor het eindsaldo RFID karren. Dit is het weeksaldo van 31 december 2018 t/m 6 januari 2019.

Bron afbeelding: Container Centrale 

Van Zaal Transport houdt zich aan de volgende werkwijze voor CC platen:

 • Van Zaal transport is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de Deense karren - en platenpool van de Container Centralen. Wij nemen dan ook geen verantwoording over de kwaliteit van de karren en platen welke Van Zaal Transport bij u of uw klant levert.
 • Van Zaal Transport kan geen kapotte Deense karren en/of platen accepteren wanneer wij lege Deense karren en platen bij u of uw klant laden.
 • Het is niet de bedoeling om kapotte platen tussen een stapel goede platen weg te steken en aan Van Zaal Transport mee te geven. Wij behouden ons het recht voor deze stapels te weigeren. Anders wordt een volgende afnemer van lege Deense karen en platen hierdoor benadeeld.

Van Zaal Transport kan de kapotte materialen voor u op bestelling en tegen betaling vervoeren naar de Container Centralen ter reparatie. Stapel de kapotte materialen apart op onderstaande wijze op: 

 • Kapotte CC TAG5 karren dienen op stapels van 10 met de labels naar één kant te worden gestapeld
 • Kapotte CC platen dienen op een CC TAG5 kar met 30 platen gestapeld te worden
  De richtlijnen zijn te lezen op de website van de Container Centralen. 

Werkwijze bestellingen lege Deense karren en platen
Om uw bestellingen voor lege Deense karren en platen zo soepel mogelijk te laten verlopen, bundelen wij de bestellingen. Dit om te voorkomen dat wij meerdere afhaalmomenten per dag hebben bij de FloraHolland vestigingen en om zoveel mogelijk te voorkomen dat wij "in de rij" moeten staan om lege Deense karren en platen af te halen. Derhalve werken wij met de volgende afhaalmomenten:

Bestellingen voor regioklanten:

 • Besteld voor 7:00 uur, dezelfde dag afgeleverd in combinatie met een ophaalopdracht
 • Besteld voor 15:00 uur, in de avond/nacht afgeleverd in combinatie met een ophaalopdracht
 • Bestellingen voor leveringen welke in het weekend gedaan moeten worden dienen voor vrijdagmiddag 12:00 binnen te zijn en worden afgeleverd met de eerstvolgende ophaalopdracht
 • Besteld zonder ophaalopdracht voor 15:00 uur wordt de volgende dag afgeleverd. Op vrijdag moet deze bestelling voor 12:00 uur binnen zijn voor levering uiterlijk maandag in de loop van de dag.

Bestellingen voor landelijke klanten:

 • Vandaag besteld voor 15:00 uur, morgen geleverd
 • Op vrijdag moet deze bestelling voor 12:00 uur binnen zijn voor levering uiterlijk maandag in
  de loop van de dag.
Handleiding interactief emballagesysteem
Wilt u meer informatie over de werking van ons interactieve emballagesysteem? Wij hebben voor u een handleiding gemaakt. Klik hier om de handleiding te lezen.

Werkwijze Deense karren 2022
Om onduidelijkheden met betrekking tot het werken met Deense karren en platen te voorkomen, hebben wij de werkwijze voor 2022 opgesteld. Klik hier om deze werkwijze te lezen.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Wij helpen u graag!