Logistieke middelen

TAG5
Quotum platen
Bestellingen
Instructies

Voor het transport van uw producten maakt u gebruik van logistieke middelen, zoals karren of pallets. Uiteraard kunt u zelf de bewegingen van deze logistieke middelen bijhouden. Bij Van Zaal Transport kunnen wij dit echter ook voor u doen; zowel voor u als voor uw klanten. Zo heeft u daar geen omkijken naar. Daarnaast is ook mogelijk om veilingkarren en Deense karren via ons te huren.

Wij registeren bewegingen van RFID-karren (vanaf 7 januari CC TAG5 karren), DC-karren (inclusief bladen), Royal FloraHolland veilingkarren en europallets. Dit tijdens de ritten, op onze locaties en tijdens de eventuele op - en ombouw van uw karren. Hierbij maken wij gebruik van zogenoemde 'real time registratie'. Hierdoor kunnen wij altijd zien wat uw actuele karrensaldo is. Natuurlijk kunt u uw saldo zelf ook zien, bijvoorbeeld via ons webportaal of via een dagelijkse of wekelijkse saldo-update per mail. Daarnaast kunt u ons webportaal ook gebruiken voor het doorgeven van uw leeggoed - en veilingfustbestellingen. Maar dit kan indien gewenst ook per mail of telefonisch. 

Onze dienstverlening is uit verschillende onderdelen opgebouwd, namelijk: 
 • Transport uit te voeren zonder registratie;
 • Transport uit te voeren met registratie bij uw bedrijf en uw klanten;
 • Registratie en uitvoering van op - en ombouw op onze locaties;
 • Overboekdiensten op alle veilingen;
 • Dagelijks uw leeggoedbestellingen geleverd op de locatie van uw keuze;
 • Verhuur van Deense karren, bladen en Royal FloraHolland veilingkarren.

Het is mogelijk om gebruik te maken van meerdere onderdelen tegelijkertijd. 

Verhuur karren
Naast dat wij karrenbewegingen voor u kunnen registreren, is het ook mogelijk om via ons Deense karren en Royal FloraHolland veilingkarren te huren. Wij vervoeren vooral producten op Deense karren. Deense karren kunt u bij ons huren op dag - of jaarbasis. De tarieven voor huur op dagbasis verschillen per seizoen. Veilingkarren kunt u bij ons huren per dag, kwartaal of jaar. Per klant maken wij afspraken over de huur. Als u veilingkarren op jaarbasis huurt, is het uiteraard mogelijk om tijdens piekmomenten karren bij te huren op dagbasis. Op alle veilingen kunnen wij saldo's boeken. U kunt uw veilingnummer koppelen aan de onze, zodat er voor u totaal geen kosten zijn op FloraHolland.

Koppelen veilingnummer
Ook bieden wij u de mogelijkheid om uw veilingnummer bij FloraHolland te koppelen aan die van ons. Dit om de kosten met betrekking tot Deense containers en platen bij te houden. U behoudt gewoon uw eigen veilingnummer en voor u verandert er niets aan de verwerking. Alleen het saldo komt op ons nummer terecht. Dit heeft als voordelen dat u geen opslagkosten meer betaald, u geen risico meer heeft om bij FloraHolland in 'de huur te staan', u geen kosten meer maakt voor het afhalen van Denen en bladen en u geen abonnement op Avalanche meer nodig heeft. Voor meer informatie over de kosten en voorwaarden mag u contact met ons opnemen.

Bron: Container CentralenOp 7 januari 2019 moeten alle CC containers zijn voorzien van het nieuwe label: CC TAG5. De rode RFID labels zijn dan niet meer geldig. Dit heeft direct gevolgen voor uw en onze dagelijkse operatie. Om de introductie soepel te laten lopen hebben wij een 'werkwijze CC TAG5 opgesteld'.

Wanneer u contracten heeft met Container Centralen voor CC containers, krijgt u nieuwe labels toegestuurd door Container Centralen Nederland. Wanneer u denkt meer Deense karren te hebben dan contracten, is het raadzaam om voor 7 januari 2019 extra aan te vragen bij Container Centralen. Voor alle informatie en kosten verwijzen wij naar de website van Container Centralen.

Vanaf 7 januari 2019 vervoeren en verwerken wij alleen nog Deense karren met een metalen CC label plus een TAG5 label. Deense karren met TAG5 label zullen alleen tegen lege Deense karren met TAG5 label worden geruild op losadressen. Het is dan ook noodzakelijk dat uw klanten/afnemers deze regels in acht nemen en hiervan op de hoogte zijn voordat Van Zaal transport voor u gaat leveren. Informeer uw relaties tijdig.

Wanneer u ervoor kiest niet de TAG5 labels te gebruiken, vervoeren en registreren wij alleen nog DC karren, dus karren zonder enig label of alleen een metalen CC label. Deze karren kunt u niet gebruiken voor veilingtransacties noch administratief overboeken.

Wij raden onze relaties waar wij positieve of negatieve aantallen RFID karren hebben staan aan om deze saldo’s naar nul te brengen vóór 7 januari 2019. Bij voorkeur vóór 21 december 2018. Dan kunnen deze saldo’s nog via veilingen administratief worden geboekt of fysiek worden vervoerd.

Vanaf 7 januari 2019 laden en/of lossen wij fysiek alleen nog de openstaande lege RFID karren saldo’s op bestelling als zending. Het gaat om karren met metalen CC label, met of zonder RFID label, want karren zonder TAG5 label zijn daarna niet meer geldig. In overleg kunnen RFID karren saldo’s ook worden aangezuiverd naar TAG5 karren, door Van Zaal Transport uw losse TAG5 labels toe te sturen.

Het saldo-overzicht welke wij mailen op dinsdag 8 januari 2019 is bepalend voor het eindsaldo RFID karren. Dit is het weeksaldo van 31 december 2018 t/m 6 januari 2019.

Welke karren gaat u gebruiken voor het laden in het weekend vóór 7 januari 2019?
Wanneer u vanaf 7 januari 2019 met een veilingbrief wilt afrekenen, moet u vóór deze datum karren beladen met een TAG5 label. Dus handel die op vrijdag 4 januari 2019 is besteld, daarvan moeten de karren van een TAG5 label zijn voorzien. Wanneer u vanaf 7 januari 2019 karren via Van Zaal Transport wilt afrekenen, moet u TAG5 karren gebruiken. Dan kunnen wij deze ruilen bij het lossen en overboeken via veilingen indien gewenst. Uitleg over de werkwijze van uw saldo's bij Royal FloraHolland staat op de website van FloraHolland

Container Centralen verlaagt platenquotum van 40% naar 20% in 2019

Als u contracten heeft met de Container Centralen voor CC platen, kunt u daar in 2019 nog maar een percentrage van 20% van uw contractaantal kapot omwisselen. Over het aantal platen dat u onder contract heeft bent u geïnformeerd door de Container Centralen. 

De beperking van het quotum noodzaakt Van Zaal Transport zich te houden aan de volgende werkwijze voor CC platen:

 • Van Zaal transport is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de Deense karren - en platenpool van de Container Centralen. Wij nemen dan ook geen verantwoording over de kwaliteit van de karren en platen welke Van Zaal Transport bij u of uw klant levert.
 • Van Zaal Transport kan geen kapotte Deense karren en/of platen accepteren wanneer wij lege Deense karren en platen bij u of uw klant laden.
 • Het is niet de bedoeling om kapotte platen tussen een stapel goede platen weg te steken en aan Van Zaal Transport mee te geven. Wij behouden ons het recht voor deze stapels te weigeren. Anders wordt een volgende afnemer van lege Deense karen en platen hierdoor benadeeld.

Van Zaal Transport kan de kapotte materialen voor u op bestelling en tegen betaling vervoeren naar de Container Centralen ter reparatie. Stapel de kapotte materialen apart op onderstaande wijze op: 

 • Kapotte CC TAG5 karren dienen op stapels van 10 met de labels naar één kant te worden gestapeld
 • Kapotte CC platen dienen op een CC TAG5 kar met 30 platen gestapeld te worden
  De richtlijnen zijn te lezen op de website van de Container Centralen. 

Werkwijze bestellingen lege Deense karren en platen in 2019
Om uw bestellingen voor lege Deense karren en platen zo soepel mogelijk te laten verlopen, bundelen wij de bestellingen. Dit om te voorkomen dat wij meerdere afhaalmomenten per dag hebben bij de FloraHolland vestigingen en om zoveel mogelijk te voorkomen dat wij "in de rij" moeten staan om lege Deense karren en platen af te halen. Derhalve werken wij met de volgende afhaalmomenten:

Bestellingen voor regioklanten:

 • Besteld voor 7:00 uur, dezelfde dag afgeleverd in combinatie met een ophaalopdracht
 • Besteld voor 15:00 uur, in de avond/nacht afgeleverd in combinatie met een ophaalopdracht
 • Bestellingen voor leveringen welke in het weekend gedaan moeten worden dienen voor vrijdagmiddag 12:00 binnen te zijn en worden afgeleverd met de eerstvolgende ophaalopdracht
 • Besteld zonder ophaalopdracht voor 15:00 uur wordt de volgende dag afgeleverd. Op vrijdag moet deze bestelling voor 12:00 uur binnen zijn voor levering uiterlijk maandag in de loop van de dag.

Bestellingen voor landelijke klanten:

 • Vandaag besteld voor 15:00 uur, morgen geleverd
 • Op vrijdag moet deze bestelling voor 12:00 uur binnen zijn voor levering uiterlijk maandag in
  de loop van de dag.
Handleiding interactief emballagesysteem
Wilt u meer informatie over de werking van ons interactieve emballagesysteem? Wij hebben voor u een handleiding gemaakt. Klik hier om de handleiding te lezen.

Werkwijze Deense karren 2019
Om onduidelijkheden met betrekking tot het werken met Deense karren en platen te voorkomen, hebben wij de werkwijze voor 2019 opgesteld. Klik hier om deze werkwijze te lezen.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Wij helpen u graag!

| Mail: ccadmin@vzt.nl | Telefoon: +31(0)297-519081 |

-->