Van Zaal Transport

Op goede partners kun je bouwen. Naast onze eigen vrachtwagenchauffeurs, werken wij daarom samen met een aantal (vaste) charters. In navolging van onze vorige charterrubriek, laten we je nu opnieuw elke week kennismaken met een van onze charters. Deze week Loek Straathof, eigenrijder onder de naam Straathof Chauffeursdiensten.

Als er een charter is die Van Zaal Transport op zijn duimpje kent, dan is het wel Loek Straathof. Al sinds hij dertien jaar geleden zijn rijbewijs haalde, komt hij er over de vloer. Heel even is hij in loondienst, maar gooit het dan over een andere boeg: hij wordt ZZP’er, haalt zijn transportvergunning en besluit vorig jaar – na lang twijfelen – om toch een eigen wagen aan te schaffen. “Ik dacht: je kan beter spijt hebben van de dingen die je doet, dan van de dingen die je niet hebt gedaan.”  

Als zoon uit een echt ondernemersgezin, kiest Loek bewust voor een eigen bedrijf “Het gevoel van vrijheid die je hebt als eigenrijder, dat spreekt me aan. Maar ook het idee dat je het allemaal zelf doet en regelt, dat vind ik gewoon mooi.” Loek groeit op in een bakkersfamilie, gaat na zijn studie bij zijn ouders in de bakkerij aan de slag en runt daarna zijn eigen bakkerij. Nu werkt hij nog één dag in de week in de bakkerij van zijn broer. Daarnaast rijdt hij één dag in de winkeldistributie en twee of drie dagen voor Van Zaal. “Het is een leuke afwisseling. Half december reed ik in de zon in Zuid-Frankrijk, een week later stond ik oliebollen te bakken in de bakkerij”, vertelt hij lachend.

Na al die jaren wordt hij nog altijd vrolijk van het werk bij Van Zaal. “Ik kom bij veel verschillende adressen. In het bijzonder vind ik het leuk om naar kwekerijen te rijden, om zo te zien hoe anderen het met hun eigen bedrijf aanpakken. Maar soms is het ook wel een uitdaging hoor; in het donker is niet elk adres makkelijk te vinden.” Ook de collegialiteit speelt een belangrijke rol voor hem. “Bij Van Zaal zijn gewoon heel leuke collega’s, waar ik goed mee kan opschieten.”

Aan zijn wagen hecht hij, daarentegen, dan weer niet zoveel waarde. “Ik weet het: ik ben met mijn Renault het lachertje van het wagenpark, maar ik geef daar gewoon niet zo om. Hij was niet duur en rijdt lekker.” Met zijn gele, rode en blauwe strepen, is de trekker van Loek een opvallende verschijning. “Toen er nog meer geel op de cabine zat, belandde ik eens in een carnavalsstoet in Brabant en mijn wagen viel daartussen niet eens op!”, besluit hij lachend.

 

Contact over deze rubriek? 

| Mail: nieuws@vzt.nl | Telefoon: 0297-513080 |