Van Zaal Transport

Op goede partners kun je bouwen. Naast onze eigen vrachtwagenchauffeurs, werken wij daarom samen met een aantal (vaste) charters. In de rubriek ‘Onze charters’ laten we je elke week kennismaken met een van onze charters. Deze week Kees van Binsbergen van Van Binsbergen. 

Het lijkt in de familie te zitten. De harten van de broers Adriaan, Henk, Johan én Kees van Binsbergen gaan harder kloppen van vrachtwagens. Maar waarom ze het allemaal zo leuk vinden? Kees heeft geen idee. “Misschien zit het toch een beetje in ons bloed. We hebben ook wat ooms die vrachtwagenchauffeur zijn.” Feit is dat alle vier de broers inmiddels rijden voor het transportbedrijf van oudste broer Adriaan, die in 2017 eigenlijk begon als eigenrijder. Ook Jan-Jaap, geen familielid, is onderdeel van het bedrijf.

“Het mooie aan het chauffeursvak is het onderweg zijn. De vrijheid die je onderweg hebt is fijn, net als de technische snufjes aan vrachtwagens tegenwoordig. Dat maakt het leuk en makkelijk. Je moet wel hard werken, maar dat is helemaal geen probleem. Dat zijn we als familie wel gewend en het is leuk om samen aan een bedrijf te bouwen”, vertelt Kees. Samen met zijn broer Johan deelt hij een DAF, waar Kees overdag op rijdt en Johan ’s nachts. “De wagen hebben we helemaal gestript en laten spuiten naar eigen idee.” Henk rijdt in een Volvo. Jan-Jaap rijdt op een Scania. “Een tweedehands exemplaar, maar het is zo’n verschrikkelijk fijne auto dat hij er niet vanaf te krijgen is, haha.” Adriaan doet alle kantoorwerkzaamheden en is vaste invalchauffeur. Daarnaast helpt hij mee bij het andere familiebedrijf op hun boerderij.

De broers rijden vooral ‘koelerwerk’, zoals groente en fruit. Maar ook sierteelt, bijvoorbeeld voor Van Zaal Transport. “We starten vanaf ons eigen bedrijf in Tholen en rijden voornamelijk naar België. Johan ’s nachts, ik overdag. Het grote voordeel aan Van Zaal is dat ik elke dag na mijn dienst gewoon thuis kan zijn. Daarnaast is de transportplanning heel flexibel, alles gaat in goed overleg. Het werk is ook erg leuk, want met zoveel verschillende adressen is elke dag anders.” 

Contact over deze rubriek? 

| Mail: nieuws@vzt.nl | Telefoon: 0297-513080 |