Van Zaal Transport

Op goede partners kun je bouwen. Naast onze eigen vrachtwagenchauffeurs, werken wij daarom samen met een aantal (vaste) charters. In de rubriek ‘Onze charters’ laten we je elke week kennismaken met een van onze charters. Deze week Johan Hogendoorn van Hogendoorn Transport.    

Als kind wist hij het al: hij wilde monteur én vrachtwagenchauffeur worden. En dat is allebei gelukt. Tien jaar werkt Johan als automonteur, als hij besluit om de overstap naar het chauffeursvak te maken. Vijf jaar geleden haalt hij zijn chauffeurspapieren. “Ik dacht: het is tijd voor wat anders! Maar hobbymatig ben ik nog steeds monteur hoor”, vertelt hij lachend. De eerste twee jaar werkt Johan als zzp’er en rijdt hij steeds bij een ander bedrijf op een andere wagen. Drie jaar geleden koopt hij zijn eigen auto. In 2020 komen daar nog eens twee vrachtwagens bij, waar zijn compagnon en zwager op rijden. En als het uitkomt en ze het een leuke rit vindt, neemt Johans vrouw ook weleens plaats achter het stuur.   

“Ik probeer zoveel mogelijk van het onderhoud aan mijn wagen zelf te doen. Mijn eerste wagen was een oudere vrachtwagen, een heel opvallende Scania met veel lampjes in een aparte kleur geel. Iedereen herkende me aan die trekker. Er wordt soms nog weleens naar geseind, maar mijn zwager rijdt er nu in. De Scania waarin ik nu rijd moet nog opgebouwd worden.” De derde wagen is een MAN. “Mijn compagnon heeft zijn hart meer bij dat merk liggen.”  

Op dit moment rijdt Johan stukgoed. “Het maakt mij niet zoveel uit wat ik rijd, als het werk me maar aanstaat en het afwisselend en uitdagend is”, zegt Johan. Het liefst rijdt hij ’s nachts. “De rust op de weg vind ik fijn. Je hoeft niet te wachten op je beurt, handel staat al klaar en die zelfstandigheid is heerlijk, lekker je eigen ding doen.” Johan heeft nu twee hoogseizoen voor Van Zaal Transport gereden. “Ik zag een oproep op Facebook en toen heb ik contact gezocht. Het werk bij Van Zaal is leuk door de afwisseling, je komt op veel verschillende adressen. Ook de collega’s zijn leuk, iedereen helpt elkaar. Als ik ’s nachts crossdock in Ammerzoden kom je toch vaak hetzelfde groepje mensen tegen, heel gezellig.”

Contact over deze rubriek? 

| Mail: nieuws@vzt.nl | Telefoon: 0297-513080 |