Van Zaal Transport

Op goede partners kun je bouwen. Naast onze eigen vrachtwagenchauffeurs, werken wij daarom samen met een aantal (vaste) charters. In de rubriek ‘Onze charters’ laten we je elke week kennismaken met een van onze charters. Deze week Filip Geldhof van Filip Geldhof bvba Transport. 

Niet alleen vanaf Hollandse bodem vertrekken er vrachtwagens uit naam van Van Zaal Transport. Tijdens ons hoogseizoen kunnen we ook rekenen op de hulp van de Belgische firma Geldhof, opererend vanuit het Vlaamse Evergem.

Filip Geldhof start zijn transportbedrijf in 2008. “Ik ben opgegroeid tussen de bloemen en tuinders, maar ook tussen de vrachtwagens. Als klein ventje ging ik in vakanties al mee op de vrachtwagen. Toen ik na tien jaar als vrachtwagenchauffeur in loondienst als eigenrijder begon, was het dan ook mijn bedoeling om met één wagen bloementransport te gaan rijden. Dat is niet gelukt”, vertelt Filip lachend. “Inmiddels zijn het er acht. Klanten bleven vragen of er nog een wagen bij kon en vanuit mijn drang om mensen blij te maken en goede service te verlenen, deed ik dat”, vertelt hij vrolijk. Al wil Filip het bedrijf nu niet meer verder laten groeien, zodat hij zelf kan blijven rijden.

De mannen van Geldhof bvba rijden allemaal in een Scania. “Ik heb weleens gedacht: ik ga wat anders proberen. Maar mijn vrouw zegt dat er geen ander merk in komt. Ach, Scania zit in ons hart en bloed. De V8 motor is geliefd bij ons. Als die draait, hoor je van dat stoere geronk.” Van de acht Scania’s opereren er vier in het bloementransport en vier in andere disciplines, zoals diepvriesproducten en groepage.

Filip kent Van Zaal Transport al jaren vanuit zijn werk voor een klant van het bedrijf, als hij in 2019 voor de Nederlandse transporteur gaat rijden. En inmiddels rijdt ook zijn collega Luce voor het bedrijf. “Als Luce niet voor Van Zaal rijdt, mist hij het”, zegt Filip. Volgens hem maken alle facetten de samenwerking met Van Zaal Leuk. “Ze vervoeren een mooi product, de mensen zijn sympathiek, het contact is prettig en de samenhorigheid is goed. Als we op het crossdock in Lochristi zijn, helpt iedereen elkaar en er heeft altijd wel iemand een doosje koek of snoep mee. Ook al ben je niet van de firma Van Zaal, voelt het toch alsof je erbij hoort.” 

Contact over deze rubriek? 

| Mail: nieuws@vzt.nl | Telefoon: 0297-513080 |