Collectieve diensten

Bent u op zoek naar één transporteur voor al uw diensten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verzorgen collectief transport van bloemen en planten naar alle regio's en grote veilingen in Nederland, België en een deel van Duitsland. 

Wij komen overal
Omdat wij aanleveren in alle regio's en bij alle grote veilingen, heeft u niet langer voor elke locatie een andere transporteur nodig. Het maakt ons daarbij niet uit of u slechts één kar of twintig karren vervoert wilt hebben. Met elk aantal bent u bij ons welkom. Ook deelkarren behoort tot de mogelijkheid. Als u kweker bent en meerdere eindklanten op dezelfde veiling (Aalsmeer of Naaldwijk) heeft, kunt u al deze handel op één kar zetten. Wij sorteren het vervolgens en zorgen ervoor dat de juiste handel bij de juiste eindklant terecht komt. Zo bespaart u kosten. Naast kosten, bespaart u bij ons ook tijd. Dit dankzij onze geautomatiseerde orderinvoer.


Optimaal dienstenpakket

Op de meeste veilingen beschikken wij over een eigen logistieke ruimte, zodat wij klanten een optimaal dienstenpakket kunnen bieden. Als u bijvoorbeeld op afstand bij een veiling koopt (KOA), dan zorgen wij voor ontvangst op onze locatie. Daarna controleren wij de aantallen, bouwen wij uw karren op, sealen we het geheel en brengen wij de producten naar u toe. Ook bieden wij op onze locaties 'one-stop-docking'. Eigen vervoerders en collega-transportbedrijven kunnen hun complete vracht lossen. Wij zorgen voor verdere afhandeling, bijvoorbeeld door te leveren bij de klant op de veiling of voor de klok. Daarnaast bieden wij interne distributie. Dit houdt in dat wij uw producten ophalen en leveren binnen de locatie, bijvoorbeeld op een veiling. Op deze manier wordt uw product bij uw klant afgeleverd, zonder tussenkomst van het veilproces. 

Zelf inkomende logistieke diensten regelen
Tot slot kiezen steeds meer exporteurs, zoals groothandels en tuincentra, ervoor om zelf de inkomende logistieke diensten te regelen. Hierdoor kunnen zij zelf bepalen hoe laat handel binnenkomt, waardoor hun interne afhandeling efficiënter verloopt. Dit is bij ons eveneens mogelijk. De exporteur geeft zijn orders aan ons op. Wij zorgen er vervolgens voor dat de producten worden opgehaald en op tijd worden geleverd. Ook in zogenoemde "buitengebieden", waar het voor de exporteur vaak lastig is om zijn producten op tijd binnen te krijgen, leveren wij uiteraard op tijd. Dit realiseren wij door onder meer vaste vertrektijden aan te houden, bijvoorbeeld vanaf onze locatie in Venlo. 

Meer over onze landelijke distributie vindt u op de pagina 'Landelijke distributie'. 

Tijden orderopgaven

Daghandel betekent dat wij in de ochtend laden en diezelfde middag (voor 16:00 uur in Naaldwijk en Aalsmeer en voor 18:00 uur in Boskoop en Bleiswijk) lossen. Avondtransport is de handel die wij 's avonds en 's nachts uitrijden. 

Daghandel vanuit Zuid-Holland 
Opgeven voor: 9:30 uur 
Klaarstaan voor transport: 10:00 uur 
(opgehaald in Zuid-Holland en lossen in Aalsmeer/Naaldwijk/Boskoop/Bleiswijk) 

Daghandel vanuit Brabant en Noord-Limburg
Opgeven voor: 09:00 uur
Klaarstaan voor transport: 09:30 uur

Daghandel vanuit regio Lochristi (België) 
Opgeven voor: 08:00 uur 
Klaarstaan voor transport: 09:30 uur

Avondtransport 
Opgeven voor: 17:00 uur 
Klokhandel geleverd voor: 04:00 uur*
BBT handel: voor 08:00 uur in de box
*Tijden onder voorbehoud, afhankelijk van het beleid van Royal FloraHolland  

Lijndiensten
Van Zaal Transport biedt op de Royal FloraHolland veilingen in Aalsmeer en Naaldwijk een lijndienst met vaste vertrektijden. Deze tijden zijn als volgt: 

Vertrektijden vanaf Aalsmeer      Vertrektijden vanaf Naaldwijk
05:30 uur                                              07:00 uur
08:30 uur                                              10:00 uur
09:45 uur                                              11:15 uur
13:00 uur                                              14:30 uur