Van Zaal Transport

Op goede partners kun je bouwen. Naast onze eigen vrachtwagenchauffeurs, werken wij daarom samen met een aantal (vaste) charters. In de rubriek ‘Onze charters’ laten we je elke week kennismaken met een van onze charters. Deze week Chris Nieuwland van V.O.F. Nieuwland Transport.   

Het is 1915 als Adriaan Spoor zijn bedrijf opricht. Met slechts één bakfiets haalt hij melk op en brengt hij brood rond in de buurt. Hij had toen vast nog niet kunnen bedenken hoe zijn bedrijf er een paar generaties later uit zou zien: een transporteur met zes vragenwagens welke opereert binnen verschillende transportdisciplines. “Adriaan gaf het bedrijf door aan zijn schoonzoon Klaas Nieuwland. Mijn opa Klaas gaf het op zijn beurt door aan zijn zoon Adrie. En via mijn vader Adrie kwam het in handen van mijn broer Angelo en mezelf”, vertelt Chris.

Volgens Chris is hij dan ook geboren om te rijden. “Ik vind het prachtig, lekker onderweg zijn! Op kantoor zitten is niets voor mij. Ik kom daar alleen om samen met mijn broer de administratie te doen. Zes wagens is daarom prima, als het er meer zijn heb ik zelf geen tijd meer om te rijden.” Dat rijden doet iedereen bij Nieuwland Transport in een DAF Super Space Cap. “Het zijn mooie auto’s om te zien en het comfort is top”, licht Chris toe.

 

De broers en hun medewerkers rijden van alles uit. “Van appels tot machines en van bevroren vis tot medicijnen. Het maakt ons niet uit, als we de wagens maar rollende kunnen houden”, zegt Chris lachend. In 2019 komt hij voor het eerst bij Van Zaal Transport over de vloer, om het jaar daarop terug te keren met drie auto’s. “Het leuke van Van Zaal is dat elk rondje anders is en dat je bij veel adressen stopt. Je bent lekker actief bezig!” Ook is hij enthousiast over het nachtteam waarmee hij bij Van Zaal werkt. “Dat is top! Lekker na de dienst nog even samen een bakkie drinken met alle charters en nachtchauffeurs, dat maakt het echt leuk.”


Contact over deze rubriek? 

| Mail: nieuws@vzt.nl | Telefoon: 0297-513080 |