Nieuws

 

 • vrijdag 1 oktober 2021

Dieseltoeslag oktober

De dieseltoeslag voor oktober 2021 is 9,5 %. Dit op basis van de pompprijs van 30 september 2021. Deze bedroeg € 1,375.

Om de dieseltoeslagen te bepalen, houden wij de dieselprijzen van Transport en Logistiek Nederland (TLN) aan. Als u meer wil weten over hoe de dieseltoeslag tot stand komt, kunt u kijken op onze pagina 'Dieseltoeslag'.
 • dinsdag 31 augustus 2021

Dieseltoeslag september

De dieseltoeslag voor september 2021 is 8 %. Dit op basis van de pompprijs van 31 augustus 2021. Deze bedroeg € 1,3088.

Om de dieseltoeslagen te bepalen, houden wij de dieselprijzen van Transport en Logistiek Nederland (TLN) aan. Als u meer wil weten over hoe de dieseltoeslag tot stand komt, kunt u kijken op onze pagina 'Dieseltoeslag'.
 • woensdag 25 augustus 2021

ACM verleent goedkeuring voor Floriway

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de vergunningsaanvraag voor Floriway goedgekeurd. Hiermee kan het vormgeven van Floriway en de integratie van de deelnemende vervoersbedrijven officieel starten. 

Het samenwerkingsverband werd in november 2020 aangekondigd. In de tussentijd heeft de ACM volgens een gebruikelijke procedure zorgvuldig onderzoek gedaan naar de voorgenomen krachtenbundeling, met een positieve uitkomst tot gevolg.

Met deelname aan Floriway voegt Van Zaal Transport zich bij de top van de sierteeltlogistiek en gaat de logistiek dienstverlener in één klap van specialist naar totaalspeler. Merijn van Zaal, oprichter Van Zaal Transport: “Door onze krachten te bundelen met De Winter Logistics, Wematrans en Royal FloraHolland kunnen we onze klanten straks nog beter van dienst zijn. We kijken ernaar uit om samen te bouwen aan de meest optimale keten voor de sierteelt.”

Stapsgewijze integratie
Van Zaal Transport blijft voorlopig nog zelfstandig opereren onder haar eigen naam en voor haar eigen klanten. De gemaakte afspraken met klanten blijven gelijk. Ook alle arbeidsovereenkomsten worden meegenomen naar Floriway, waardoor de voor klanten vertrouwde gezichten hen ook in de toekomst blijven bedienen. De komende periode wordt Floriway geleidelijk vormgegeven. Klanten en medewerkers worden daarin stap voor stap meegenomen.

Innovatie logistieke keten  
Door kennis, ervaring en middelen te bundelen, zorgt Floriway in de toekomst voor verdere ontzorging van de klant en creëert het nieuwe bedrijf een efficiëntere, flexibelere en duurzamere sierteeltlogistiek. Daarbij blijft Floriway, net als Van Zaal Transport, sterk in maatwerk. “We blijven dienstverlening aanbieden voor uiteenlopende klanten, ook buiten de transportstromen van Royal FloraHolland om”, vertelt Merijn. Ook de deskundigheid met betrekking tot (lokale) marktontwikkelingen en slimme automatisering blijft behouden.

Alleen de transportactiviteiten van Van Zaal Transport worden overgenomen door Floriway. De bedrijfsruimteverhuur en warehousing worden voortgezet onder de naam Van Zaal Logistics. Merijn van Zaal blijft aan beide bedrijven verbonden. 

Medewerkers, klanten en leveranciers zijn op de hoogte gebracht van dit nieuws. We staan klaar voor iedereen die vragen heeft. Je mag hiervoor contact met ons opnemen via toekomst@vzt.nl.  

 

 • donderdag 25 februari 2021

Dienstverlening feestdagen eerste helft 2021

In de eerste helft van 2021 komen we verschillende feestdagen tegen. In onderstaand overzicht vind je een overzicht van onze dienstverlening tijdens deze dagen. 


 • Goede Vrijdag (vrijdag 2 april): normale dienstverlening
 • Eerste Paasdag  (zondag 3 april): zondagdienstverlening
 • Tweede Paasdag (maandag 4 april): normale dienstverlening
 • Koningsdag (dinsdag 27 april): normale dienstverlening
 • Dag van de Arbeid (zaterdag 1 mei): normale dienstverlening
 • Bevrijdingsdag (woensdag 5 mei): normale dienstverlening
 • Hemelvaartsdag (donderdag 13 mei): normale dienstverlening
 • Eerste Pinksterdag (zondag 23 mei): gesloten
 • Tweede Pinksterdag (maandag 24 mei): normale dienstverlening


Sommige dagen zijn niet-veildagen. Als fustloodsen gesloten zijn, kunnen wij helaas geen logistieke middelen leveren die dag. 

Heb je vragen hierover? Dan kun je natuurlijk bij ons terecht. Neem contact op met onze afdeling Sales via ons algemene telefoonnummer 0297-513080.
 • donderdag 4 februari 2021

Van Zaal brengt charterrubriek terug

Op goede partners kun je bouwen. Naast onze eigen vrachtwagenchauffeurs, werken wij daarom tijdens piekperiodes samen met een aantal (vaste) charters. Op deze mooie samenwerkingen zijn we trots. In navolging van de vorige charterubriek, laten we je daarom opnieuw kennismaken met vijf van onze charters.

Vanaf donderdavond 11 februari kun je je weer vijf weken lang onderdompelen in nieuwe charterverhalen.
De charterverhalen zijn te lezen op onze Facebookpagina en website.


Zelf al charter voor Van Zaal Transport rijden? Ga naar onze charterpagina voor meer informatie.
 • vrijdag 29 januari 2021

Dieseltoeslag februari 2021

De dieseltoeslag voor februari 2021 is 5,5 %. Dit op basis van de pompprijs van 29 Januari 2021. Deze bedroeg € 1,1765.
Om de dieseltoeslagen te bepalen, houden wij de dieselprijzen van Transport en Logistiek Nederland (TLN) aan. Als u meer wil weten over hoe de dieseltoeslag tot stand komt, kunt u kijken op onze pagina 'Dieseltoeslag'.
 • dinsdag 1 december 2020

Dieseltoeslag december 2020

De dieseltoeslag voor december 2020 is 4,0 %. Dit op basis van de pompprijs van 30 november 2020. Deze bedroeg € 1,01021.
Om de dieseltoeslagen te bepalen, houden wij de dieselprijzen van Transport en Logistiek Nederland (TLN) aan. Als u meer wil weten over hoe de dieseltoeslag tot stand komt, kunt u kijken op onze pagina 'Dieseltoeslag'.
 • woensdag 11 november 2020

Van Zaal Transport zet belangrijke stap voor de toekomst

Van Zaal Transport wordt onderdeel van het nieuwe bedrijf Floriway. Daarmee zet de logistiek dienstverlener een belangrijke stap voor de toekomst en voegt zij zich bij de top van de sierteeltlogistiek.


Ook andere leidende transporteurs en Royal FloraHolland worden onderdeel van Floriway. De partijen gaan samen bouwen aan de meest optimale keten voor de sierteelt. De medewerkers van Van Zaal Transport gaan mee naar de nieuwe organisatie.

Van specialist naar totaalspeler
Door deze stap gaat Van Zaal Transport in één klap van specialist naar totaalspeler. De logistiek dienstverlener was al sterk in duurzaamheid, efficiency en klantgerichtheid, maar kan door de krachten te bundelen hier nu mee doorpakken. Merijn van Zaal, oprichter Van Zaal Transport: “Wij zien dit als een mooie, maar ook essentiële stap. De sierteeltlogistiek blijft zich ontwikkelen. Om als bedrijf toekomstbestendig te zijn, moeten we onze krachten bundelen. Zo stellen we de toekomst van ons bedrijf veilig voor onze medewerkers en kunnen we blijven inspelen op de wensen van onze klanten.”

Voorlopig geen veranderingen
Voorlopig blijft Van Zaal Transport echter nog zelfstandig opereren, onder haar eigen naam en voor haar eigen klanten. Op korte termijn gaan klanten daarom nog geen veranderingen merken. Het aankomende hoogseizoen draait Van Zaal Transport zoals voorgaande jaren. Daarna gaan de verschillende partijen stap voor stap meer geïntegreerd samenwerken.

Toekomstige voordelen  
In de toekomst zorgt de krachtenbundeling voor voordelen voor klanten. Merijn van Zaal: “Bij de landelijke distributie leidt dit tot voor meer efficiency, zoals een hogere beladingsgraad van de vrachtwagens. Voor kwekers en kopers betekent dit dat zij straks nog beter kunnen worden bediend op het tijdstip en de locatie die zij wensen, zowel bij transacties via de klok als bij directe handel.” De stap heeft geen invloed op de bedrijfsruimteverhuur en warehousing.

Relevante partijen ingelicht
Van Zaal Transport heeft alle relevante partijen ingelicht over het nieuws. Uiteraard zijn medewerkers en uitzendkrachten als eerste geïnformeerd. Daarna zijn klanten en leveranciers op de hoogte gebracht. Wie vragen heeft over dit nieuws, kan contact opnemen met toekomst@vzt.nl.


Meer weten over Floriway? Lees het artikel 'Vijf vragen over Floriway' dat Royal FloraHolland 16 december 2020 heeft gepubliceerd op hun website.

 • vrijdag 30 oktober 2020

Dieseltoeslag november 2020

De dieseltoeslag voor november 2020 is 3,0 %. Dit op basis van de pompprijs van 30 oktober 2020. Deze bedroeg € 1,0526.
Om de dieseltoeslagen te bepalen, houden wij de dieselprijzen van Transport en Logistiek Nederland (TLN) aan. Als u meer wil weten over hoe de dieseltoeslag tot stand komt, kunt u kijken op onze pagina 'Dieseltoeslag'.
 • maandag 26 oktober 2020

Openingstijden feestdagen

Tijdens de kerstdagen en oud & nieuw zijn wij op de onderstaande dagen geopend en gesloten.


Kerstavond: avond en nacht gesloten (overdag wel open)
Eerste Kerstdag: gesloten
Tweede Kerstdag: gesloten
Oudejaarsdag: open (niet-veildag, we werken met een zaterdagbezetting)
Nieuwjaarsdag: gesloten 

Vacatures

Werken bij Van Zaal Transport? Bekijk onze actuele vacatures op onze vacaturepagina.

Voor ons rijden als charter kan ook.
Bij ons stage lopen? Klik hier voor meer info.

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij versturen vierwekelijks een nieuwsbrief gericht aan zakenrelaties en andere geïnteresseerden. Ook onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier om u te abonneren.

Dieseltoeslag

Op onze transporttarieven is de brandstofprijs zeer van invloed, daarom hanteren wij een dieseltoeslag.  Wilt u weten wat de dieseltoeslag van deze maand is of meer informatie over de dieseltoeslag? Kijk dan op onze pagina 'Dieseltoeslag'.