Nieuws

 

  • dinsdag 13 november 2018

Partners in de spotlights: Profile Hoogendoorn

RUBRIEK – In de rubriek ‘Onze partners’ zetten wij verschillende partners in de spotlights. Dit aan de hand van vijf vragen. Deze keer: Profile Hoogendoorn (Mijdrecht). Aan het woord: Daan Hoogendoorn, eigenaar.  

Waar kunnen mensen Profile Hogendoorn van kennen?
“Van onze bandenservice voor trucks en auto’s en ons onderhoud en APK voor personenwagens. Voor alles met vier wielen kun je bij ons terecht! Mijn opa is in 1938 begonnen, dus de oudere Ronde Veners kennen ons al heel wat jaren.”

Waar zijn jullie het meest trots op als bedrijf?
“Ons team. Daar ben ik trots op! Er is een grote groep medewerkers die al lang bij ons werkt. Zij zijn loyaal aan ons en aan onze klanten. Zij zijn een vertrouwd gezicht voor de klanten.” 

Hoe ziet jullie samenwerking met Van Zaal Transport eruit?
“Wij zorgen ervoor dat de wagens zonder kleerscheuren de weg over kunnen. We houden de banden in de gaten en zorgen voor onderhoud en vervanging. Hiervoor overlegt onze vertegenwoordiger Peter of bedrijfsleider Gerrit met jullie wagenparkbeheerder Marc.” 

Hoe zou je Van Zaal Transport omschrijven?
“Als een modern bedrijf dat naar mijn mening vol gas voor de klant gaat. Ze proberen ervoor te zorgen dat de klant geen omkijken naar het transport heeft.” 

Wat is het leukste project dat jullie samen hebben gedaan?
“Ik kan me nog herinneren dat Marc een keer op vakantie was en Merijn mij opbelde: ‘Er is iets met de banden, maar ik heb er geen verstand van en weet niet wat.’ Wij hebben het toen opgelost. Merijn belde daarna tevreden op, wat een leuk compliment voor de mannen hier was.”

U kunt dit interview ook lezen op onze Facebookpagina.


Gerrit (bedrijfsleider, links) en Daan (eigenaar, rechts)


Receptie Profile Hoogendoorn Mijdrecht


Werkplaats trucks


Bandenopslag


Werkplaats personenwagens


Werkplaats personenwagens

  • dinsdag 30 oktober 2018

Partners in de spotlights: EQ Group

RUBRIEK – In de rubriek ‘Onze partners’ zetten wij verschillende partners in de spotlights. Dit aan de hand van vijf vragen. Deze keer: EQ Group. Aan het woord: Erik van Bueren, directeur.

Waarvan kunnen mensen EQ Group kennen?
“Als IT-bedrijf dat transportbedrijven ondersteunt op het gebied van transport en IT. We hebben daarbij twee belangrijke pijlers: Dynamics NAV en Transport BI. Dynamics NAV is software van Microsoft dat het proces ondersteunt van order tot factuur. Transport BI hebben we zelf ontwikkeld. Het geeft bedrijven inzicht in hun bedrijf aan de hand van dashboards.”


Waar zijn jullie het meest trots op als bedrijf?

“Op onze manier van werken. Tegen geringe tijd en kosten kunnen we een oplossing op maat leveren.”

Hoe ziet jullie samenwerking met Van Zaal Transport eruit?
“Heel breed. Van Zaal heeft automatisering heel hoog in het vaandel staan en wij ondersteunen door ideeën te bedenken en toepassingen te realiseren. We zijn nu bijvoorbeeld bezig met het volledig digitaliseren van het laad – en losproces; door het gebruik van mobiele scanners weten we straks precies wat er met handel gebeurt en is gebeurd.” 

Hoe zou je Van Zaal Transport omschrijven?
“Als een heel innovatief en onderscheidende transportorganisatie die overal in het proces naar verbeteringen zoekt. Daardoor kunnen ze met een relatief klein team een operatie van hoge kwaliteit uitvoeren. Dat maakt Van Zaal heel bijzonder.”     

Wat is het leukste project dat jullie samen hebben gedaan?
“De implementatie van Dynamics NAV, samen met andere partijen. We hebben daarbij het proces van order tot factuur automatisch gemaakt. Als dat allemaal lukt en iedereen werkt met het systeem dat je samen hebt bedacht, geeft dat zo’n kick.”

U kunt dit interview ook bekijken op onze Facebookpagina.


Erik en Geert van EQ Group (vooraan) en onze IT'ers Richard en Peter (achteraan)


Geert en Erik in overleg bij Van Zaal Transport


Het kantoor van EQ Group in Zeist


Het kantoor van EQ Group in Zeist


Voorbeeld van een Transport BI dashboard

  • maandag 29 oktober 2018

Dieseltoeslag november 2018

DE KWAKEL - De dieseltoeslag voor de maand november is 12 %. Dit op basis van de pompprijs van 29 oktober 2018. Deze bedroeg € 1,2509.
Om de dieseltoeslagen te bepalen, houden wij de dieselprijzen van Transport en Logistiek Nederland (TLN) aan. Als u meer wil weten over hoe de dieseltoeslag tot stand komt, kunt u kijken op onze pagina 'Dieseltoeslag'.
  • donderdag 18 oktober 2018

Twee nieuwe Ridders van de Weg

Twee Van Zaal Transportchauffeurs zijn door TVM Verzekeringen gekroond tot Bronzen Ridders van de Weg. Beide truckers rijden beide al drie jaar aaneengesloten schadevrij.

Chauffeurs Artie Niesten en Rob Lagas kregen namens TVM een certificaat en een speldje. Daarnaast werden ze door Van Zaal Transport in het zonnetje gezet. Vorig jaar kregen al vier andere chauffeurs de titel Ridder van de Weg.

TVM Verzekeringen, een verzekeraar voor transportbedrijven, organiseert de verkiezing ieder jaar. Zij organiseren dit om schadevrije chauffeurs te belonen voor hun vakmanschap. Ook Van Zaal Transport zet zich actief in voor minder schades en vindt dat truckers die schadevrij rijden beloond mogen worden.


Schademanager Gerrit (links) zet de Ridders (linkerfoto Artie en rechterfoto Rob) in de zonnetje.
  • dinsdag 16 oktober 2018

Partners in de spotlights: Heinis Logistics

RUBRIEK – In de rubriek ‘Onze partners’ zetten wij verschillende partners in de spotlights. Dit aan de hand van vijf vragen. Deze keer: Heinis Logistics. Aan het woord: Wim Heinis, directeur.

Waar kunnen mensen Heinis Logistics van kennen?
“Van de vrachtwagens met ons logo erop. Daar rijden er 27 van door heel Nederland. We transporteren veel voor de foodsector, waarvan het grootste deel geconditioneerd.” 

Waar zijn jullie het meest trots op als bedrijf?

“Dat we gegroeid zijn. Sinds de start 11 jaar geleden zijn we, ondanks de crisis, verdubbeld in aantal wagens.” 

Hoe ziet jullie samenwerking met Van Zaal Transport eruit?
“Al sinds 2012 rijden we ritten voor Van Zaal Transport. Ieder jaar gaan we even om de tafel zitten om te kijken in welke periode ze onze hulp kunnen gebruiken en hoeveel wagens we kunnen inzetten.”  

Hoe zou je Van Zaal Transport omschrijven?
“Als een goed, georganiseerd bedrijf. Ik heb respect voor hoe ze steeds weer de daghandel plannen. Je hebt daarbij te maken met onregelmatigheden en pieken. Daarnaast heb ik waardering voor de manier waarop zij bezig zijn met IT: met hun blik op de toekomst gericht.” 

Wat is het leukste project dat jullie samen hebben gedaan?
 “In ons geval zijn er geen projecten. Ieder jaar rijden we voor Van Zaal. Vaak zetten we daarvoor dezelfde chauffeur in. Je moet het sierteelttransport leuk vinden en een bekwame chauffeur zijn, want je komt bij kwekers vaak op lastig bereikbare adressen.”

U kunt dit interview ook lezen op onze Facebookpagina.


Een deel van het wagenpark van Heinis Logistics


Afdeling planning


Afdeling administratie


Warehouse


Terrein Heinis Logistics


Wim Heinis, directeur

  • dinsdag 2 oktober 2018

Partners in de spotlights: Rainbow Logistics IT

RUBRIEK – In de rubriek ‘Onze partners’ zetten wij verschillende partners in de spotlights. Dit aan de hand van vijf vragen. Deze keer: Rainbow Logistics IT. Aan het woord: Roderick Verhoef, managing director.

Waar kunnen mensen Rainbow Logistics IT van kennen? 
“Als IT-leverancier in de transport en logistiek. We leveren software-oplossingen voor transportbedrijven. Daarmee zijn ze in staat om de administratieve afhandeling van alle processen te automatiseren.”

Waar zijn jullie het meest trots op als bedrijf? 
“We zijn het meest trots op onze klanten, waarmee we mooie projecten mogen doen. Bijvoorbeeld van Zaal Transport. Dat is een van onze eerste klanten.” 

Hoe ziet jullie samenwerking met Van Zaal Transport eruit?
“We leveren en implementeren softwarepakketten en helpen het inrichten. Daarbij leveren we maatwerk; in de software maken we aanpassingen voor Van Zaal. Nu zijn we bijvoorbeeld bezig met het optimaliseren van het WMS (Warehouse Management Systeem).”

Hoe zou je Van Zaal Transport omschrijven? 
“Als een van onze meest innovatieve klanten op het gebied van IT. Elk proces dat geautomatiseerd kan worden, automatiseert Van Zaal.” 

Wat is de leukste opdracht die jullie samen hebben gedaan?
“Dat was helemaal in het begin, in de ontwerpfase. We hebben toen samen gebrainstormd over het inrichten van de software. Bijvoorbeeld: welke oplossingen komen er? En hoe gaat het eruit zien?”   

U kunt dit interview ook lezen op onze Facebookpagina.


Kantoor Rainbow


Medewerkers (Willem, Frank en Paul) van Rainbow Logistics ITOnze IT'er Peter aan het werk met Microsoft Dynamics NAV  (licentie van de software geleverd door Rainbow Logistics IT)

Logistiek medewerker Edo scant pallets voor de optimalisatie van het WMS, wat we in samenwerking met Rainbow Logistics IT doen.

 
 
  • maandag 1 oktober 2018

Dieseltoeslag oktober 2018

DE KWAKEL - De dieseltoeslag is in oktober 11,5% Dit is op basis van de pompprijs van 28 september. Deze bedroeg € 1,234 exclusief btw.


Om de dieseltoeslagen te bepalen, houden wij de dieselprijzen van Transport en Logistiek Nederland (TLN) aan. Als u meer wil weten over hoe de dieseltoeslag tot stand komt, kunt u kijken op onze pagina '
Dieseltoeslag'.

  • dinsdag 18 september 2018

Partners in de spotlights: Burgers Carrosserie

RUBRIEK – In de rubriek ‘Onze partners’ zetten wij verschillende partners in de spotlights. Dit aan de hand van vijf vragen. Deze keer: Burgers Carrosserie. Aan het woord: Ton Burgers, algemeen directeur.

Waarvan kunnen mensen Burgers Carrosserie kennen?
“Van de trailers en carrosseriebouw. Onze producten rijden door heel Europa, waaronder de voertuigen van Van Zaal, Action en Jumbo Supermarkten. We zijn een familiebedrijf, in 1925 begonnen in Kudelstaart en in 1980 verhuisd naar Aalsmeer. Inmiddels hebben we meerdere vestigingen in binnen – en buitenland.”

Waar zijn jullie het meest trots op als bedrijf?
“Dat je hetgeen dat je hebt gebouwd ziet rijden. ‘Carrosserie’ is een woord dat mensen vaak niet kennen. Als je dan uitlegt dat we trailers bouwen en welke we bouwen, dan gaan ze erop letten. Leuk is dan dat als je iemand later spreekt, ze vertellen welke van onze trailers ze hebben zien rijden.” 

Hoe ziet jullie samenwerking met Van Zaal Transport eruit?
“We bouwen nieuwe opleggers en bakwagens en verzorgen een deel van het onderhoud. Dit doen we al vanaf de allereerste combi die Van Zaal kocht.” 

Hoe zou je Van Zaal Transport omschrijven?
“Als een degelijk en betrouwbaar bedrijf. Wat je afspreekt, gebeurt. Geen gezeur achteraf.” 

Wat is de leukste opdracht die jullie samen hebben gedaan?
"De LZV met dolly die we samen helemaal hebben uitgedacht en gemaakt.” 

U kunt dit interview ook bekijken op onze Facebookpagina.


Burgers Carrosserie


Burgers Carrosserie 


Ontwerpfase


Werkplaats


Werkplaats


Bouw trailer


Spuiten trailer


Afwerking trailer (dubbeldekker)


Kantoor Burgers


Ton Burgers, directeur Burgers Carrosserie


  • maandag 27 augustus 2018

Dieseltoeslag september 2018

DE KWAKEL - De dieseltoeslag blijft in september hetzelfde als in augustus: 11%. Dit is op basis van de pompprijs van 27 augustus. Deze bedroeg € 1,2178 exclusief btw.
Om de dieseltoeslagen te bepalen, houden wij de dieselprijzen van Transport en Logistiek Nederland (TLN) aan. Als u meer wil weten over hoe de dieseltoeslag tot stand komt, kunt u kijken op onze pagina 'Dieseltoeslag'.
  • zaterdag 11 augustus 2018

Van Zaal ondersteunt groene festivals

DE KWAKEL - Van Zaal Transport ondersteunt deze zomer twee groene festivals: het Rozenfestival in Lottum en het Holygreen Festival in Boskoop. Als transporteur van sierteelt vindt het transportbedrijf dit belangrijk.

 

Het Rozenfestival is een tweejaarlijks festival in het Limburgse Lottum, waarbij het dorp wordt omgetoverd in één groot rozenmuseum. Het Holygreen Festival vindt dit jaar voor de tweede keer plaats en is een festival dat jongeren wil enthousiasmeren voor groen. Het Rozenfestival vindt plaats van 10 t/m 13 augustus. Het Holygreen Festival is te bezoeken op vrijdagavond 24 augustus. 

Naast de groene festivals, support Van Zaal Transport ook de teams van de Dutch Flower Group die op zondag 9 september de Ride for the Roses fietsen. Dit door hun fietsen te vervoeren van en naar het evenement. Ook de Dutch Flower Group supporten? Je kunt ze via hun teampagina sponsoren in de strijd tegen kanker.


Holygreen Festival

Vacatures

Werken bij Van Zaal Transport? Wij hebben op dit moment de volgende vacatures.

Voor ons rijden als charter kan ook.

Bij ons stage lopen? Klik hier voor meer info.

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij versturen vierwekelijks een nieuwsbrief gericht aan zakenrelaties en andere geïnteresseerden. Ook onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier om u te abonneren.

Dieseltoeslag

Op onze transporttarieven is de brandstofprijs zeer van invloed, daarom hanteren wij een dieseltoeslag.  Wilt u weten wat de dieseltoeslag van deze maand is of meer informatie over de dieseltoeslag? Kijk dan op onze pagina 'Dieseltoeslag'.